panelarrow

Katter och inredningen

Katten är något man alltid bör ha i åtanke när man sysslar med inredningen i ett rum där de ofta vistas. Och det handlar då bara inte om sakerna som man köper specifikt åt katten utan även all annan inredning. För vare sig man gillar det eller inte finns alltid chansen att katten hoppar upp på det eller interagerar med det på något annat vis.

Till att börja med kan det vara klokt att titta på vilka platser katten verkligen gillar att vara på. Alla katter kommer att vilja ha platser där de kan vara sociala med husse/matte och platser där de kan vara för sig själv. Att lägga dit en mjuk filt eller en riktig kattbädd kan då vara ett sätt att göra platsen ännu bättre.

Ett tips många har tagit till hjärtat är att ställa fram en liten korg någonstans i hemmet. Rotting är ett material många katter gillar och med ett en rottingkorg med ett bra handtag kan till och med bli en fin liten bärkorg för katten. Både bekvämt och underhållande med andra ord.

Katter blir också väldigt fascinerad av rörelse och spenderar gärna tid att observera allt möjligt som rör sig. Det finns ett flertal kattleksaker som kan röra sig av egen maskin men ett mer levande alternativ kan vara fiskar i ett akvarium, som ju dessutom blir en väldigt fin inredningsdetalj av sig själv. Det finns en hel del billiga akvarium att hitta online idag. Se bara till att köpa ett där katten inte kommer åt fiskarna direkt bara.

Växter av alla slag är så klart fint att inkludera i inredningen. Men det är viktigt att tänka på vilka man väljer då en del faktiskt är giftiga för katten. Skaffar man en sådan måste man vara säker på att den kan placeras så att katten inte kommer åt den.